Acționarii nu sunt de acord ca Hidroelectrica să angajeze avocați externi. Conducerea companiei poate diversifica activitatea, dar cu forțe proprii

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Acționarii nu sunt de acord ca Hidroelectrica să angajeze avocați externi. Conducerea companiei poate diversifica activitatea, dar cu forțe proprii
  • Obiectivul societății este diversificarea si dezvoltarea portofoliului de producție prin proiecte noi. Direcții vizate: transfer de business, achiziții, dezvoltarea unor centre de inovare și cercetare. Este nevoie de avocați pentru activitățile de due diligence

Planurile Hidroelectrica de a diversifica si dezvolta portofoliul de productie prin proiecte noi se pot face, dar cu forte proprii. Actionarii nu au aprobat achizitionarea unor servicii avocatiale de consultanta avand in vedere obiectivul societatii de a-si diversifica si dezvolta portofoliul de productie prin proiecte noi, atat  prin transfer de business, achizitie de participatii, dezvoltarea unor centre de inovare, de cercetare, de achizitie de actiuni ale altor societati sau alte metode de diversificare a activitatii companiei..

Avand in vedere complexitatea activitatii ce urmeaza a fi intreprinsa, Directoratul Hidroelectrica a cerut aprobarea actionarilor, in sedinta AGEA din 7 mai, pentru a apela la serviciile unor avocati externi care sa acorde consultanta juridica Hidroelectrica, in mod special prin efectuarea de activitati de due diligence, cum ar fi: verificarea contractelor incheiate cu furnizorii, clientii, angajatii, contractelor de garantie sau de imprumut, actele de infiintare ale societatii, actele de proprietate aferente activelor firmelor, autorizatiilor, studiul legislatiei etc. Insa, fara succes!

Potrivit Actului constitutiv, actualizat in octombrie anul trecut, Hidroelectrica poate achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau reprezentare in situatii temeinic justificate, daca acestea nu se pot asigura de catre personalul de specialitate al societatii.  

Hidroelectrica are în intenție să achiziționeze parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi  companii energetice în afara graniţelor. Dezvoltarea strategiei investiționale a presupus inițierea acțiunilor strategice privind realizarea sau achiziționarea de noi capacități de producie a energiei din surse hidroenergetice (termoelectrice, eoliene, solare, biomasă și alte surse regenerabile) și analiza oportunității abordării unor domenii noi de activitate economică și industrială, se menționează în Raportul administratorilor.

La cererea conducerii, s-a realizat un studiu de piata privind oportunitatile de dezvoltare ale Hidroelectrica, in România si in regiune atat în domeniul energiei electrice, cat si în alte domenii pentru Grupul Hidroelectrica. Potrivit Raportului administratorilor, studiul trateaza in principal oportunitatile din România, dar are si o perspectiva regionala prin includerea urmatoarelor tari: Ungaria, Belgia și Serbia. In ce priveste diversificarea activitatii, se ia in calcul inclusiv achizitia de active de la UCM Reşiţa.

Reprezentantii Ministerului Energiei au anuntat, recent, ca se analizează realizarea unei companii formată din Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia. „Cea mai buna combinație, în opinia mea, este cărbune cu hidro, să se realizeze o companie nouă. Statul să răscumpere  acțiunile de la Fondul Proprietatea. Această variantă este la minister în analiză, urmează să se dezbată”, a declarat Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

Iar proiectul de listare a companiei este, din pacate, de ani buni, in stand-by!

Hidroelectrica a inregistrat, anul trecut,un profit net record, de 1,55 miliarde lei, în creștere cu aproape 14% față de 2017


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *