Acționarii Nuclearelectrica au aprobat Acordul Investitorilor în forma preliminară cu privire la Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă. Se înființează compania de proiect în luna iunie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Acționarii Nuclearelectrica au aprobat Acordul Investitorilor în forma preliminară cu privire la Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă. Se înființează compania de proiect în luna iunie

Actionarii Nuclearelectrica au aprobat, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor care a avut loc astazi, 10 aprilie 2019, Acordul Investitorilor în forma preliminară cu privire la Unitatile 3 și 4 de la CNE Cernavoda ce urmeaza sa fie incheiat între China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) CO.S.A. și Societatea Națională Nuclearelectrica SA.

Potrivit SNN, Acordul prevede infiintarea societatii de proiect (JVCo) avand drept scop limitat sa fie singura platforma tehnica si operationala pentru dezvoltarea ulterioara a Proiectului, dupa aprobarea si incheierea Acordului Investitorilor.

Noua companie de proiect (JVCo) va avea, la infiintare, un capital social de 90.000 lei, urmand ca prin majorare de capital sa se ajunga la echivalentul maxim de 4.080.000 EUR, cu mentinerea cotelor de participare in actionariat de 51% CGN si 49% SNN, conditionat de aprobarea si incheierea Acordului Investitorilor, respectiv a documentului final al tranzactiei asa cum este prevazut in Strategia Revizuita, se precizeaza intr-un comunicat al SNN transmis BVB.

JVCo – societate pe actiuni, va fi infiintata in temeiul Legii 31/1990 privind societatile si va avea o durata initiala de 2 ani. Data limita pentru infiintarea JVCo este de 60 de zile lucratoare de la data semnarii Acordului Investitorilor in forma preliminara.

Acordul partilor asupra Acordului Investitorilor in forma preliminara si, implicit, aprobarea acestuia de catre Adunarea Generala a Actionarilor au reprezentat o etapa importanta din procesul de selectie lansat in anul 2014, in conformitate cu Strategia revizuita de continuare a Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda, afirma reprezentantii SNN.

Mai multe informatii despre Acordul Investitorilor in forma preliminara sunt disponibile la urmatorul link : http://www.nuclearelectrica.ro/wp-content/uploads/2019/03/00_NOTA-AGEAaprobare-Acord-al-Investitorilor-in-forma-preliminara_final.pdf

SNN mai informeaza, printr-un alt raport transmis BVB, actionarii si investitorii ca, in data de 09.04.2019, Consiliul de Administratie al SNN a aprobat convocatorul completat al Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din data de 23.04.2019/24.04.2019, suplimentand ordinea de zi a AGOA cu un punct, respectiv punctul 51, ca urmare a primirii unei solicitari din partea Fondul Proprietatea. In calitate de actionar minoritar, FP cere aprobarea distribuirii sumei de 438.625.752 lei sub forma de dividende suplimentare, respectiv a valorii dividendului suplimentar brut pe actiune in valoare de 1,45474494 lei.

Dividendele suplimentare cuvenite actionarilor vor fi platite la aceeasi data, respectiv data de 28 iunie 2019 si in aceleasi modalitati de plata ca si dividendele aferente profitului net al exercitiului financiar 2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *