Acționarii OMV Petrom au aprobat o creștere cu 55% a investițiilor în 2022, de până la 4,4 miliarde lei

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Acționarii OMV Petrom au aprobat o creștere cu 55% a investițiilor în 2022, de până la 4,4 miliarde lei

OMV Petrom va intensifica investițiile, care sunt estimate să crească cu circa 55% în 2022, până la 4,4 miliarde lei, afirmă Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

În cadrul AGOA din data de 27 aprilie, a fost aprobat bugetul OMV Petrom pentru anul în curs și distribuirea de dividend aferente anului financiar 2021.

„Avem un angajament ferm de a genera valoare față de toate părțile interesate, inclusiv față de statul român. Totodată, intensificăm investițiile, care sunt estimate să crească cu circa 55% în 2022, până la 4,4 miliarde lei. Aproape un sfert din acest buget reprezintă sume contingente planificate având in vedere eventualitatea accelerării proiectelor de generare de energie verde”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la 1,9 miliarde de lei. Aproximativ 400 milioane de lei vor fi distribuite către statul român, care deține, prin Ministerul Energiei, 20,6% din capitalul social

al OMV Petrom S.A.

În cadrul AGEA a fost aprobată declanșarea operațiunii de majorare a capitalului social al OMV Petrom prin aportul în natură al statului român, ca urmare a actualizării valorii terenurilor, pentru care societatea a obținut certificate de atestare a dreptului de proprietate, anunță compania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.