Acțiune de ecologizare a lacului Subcetate. Angajați de la Hidroelectrica Hațeg au colectat 160 de saci de deșeuri–plastic și material lemnos

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Acțiune de ecologizare a lacului Subcetate. Angajați de la Hidroelectrica Hațeg au colectat 160 de saci de deșeuri–plastic și material lemnos

Hidroelectrica a desfășurat o acțiune de ecologizare a lacului Subcetate din județul Hunedoara. La acest demers au participat, pe bază de voluntariat, 55 de persoane, angajați ai Sucursalei Hidroelectrica Hațeg, inclusiv salariați din exploatare aflați în turele libere.

Acțiunea a avut ca efect colectarea a 160 de saci de deșeuri –plastic și material lemnos, fiecare având un volum de 240 de litri (cca. 38.400 litri volum total), potrivit unui comunicat al companiei.

”Îi felicit pe colegii noștri din sucursala Hidroelectrica Hațeg pentru implicare și pentru inițiativă. Este un gest care arată angajament total și interes față de problemele de mediu”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului societății.  ”Hidroelectrica se confruntă anual cu problema poluării lacurilor de acumulare și a ariilor limitrofe, mai cu seamă în zonele turistice.  Este o situație recurentă, în rezolvarea căreia solicităm sprijinul autorităților locale, precum și a altor autorități cu atribuții în domeniu. Hidroelectrica nu este cauza acestei poluări, însă, de cele mai multe ori, ajunge să plătească, pe nedrept pentru efectele acesteia”, a precizat Badea.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *