Adio taxă radio-TV din facturile de energie!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Adio taxă radio-TV din facturile de energie!

O propunere legislativă a unui grup de parlamentari PSD prevede eliminarea obligativităţii taxei radio-tv. Un grup de 14 deputaţi şi senatori PSD a depus o propunere legislativă de modificarea a Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv, scrie Mediafax.

Potrivit propunerii, art. 40 din Legea 41/1994 se modifică, după cum urmează: „veniturile proprii ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune provin, după caz, din donaţii şi sponsorizări, sume încasate din publicitate, sume încasate din realizarea obiectivului de activitate şi alte venituri şi încasări realizate potrivit legii”. Celelalte alineate ale articolului 40 care prevăd obligaţia achitării taxei de către posesorii de receptoare radio şi tv sunt abrogate, inclusiv colectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrică, atât pentru persoane fizice, cât şi juridice.

Parlamentarii inițiatori susțin că, în forma actuală, legea este „neconstituţională, injustă şi discriminatorie atât pentru beneficiari, cât şi pentru operatorii privaţi, încalcă alte legi în vigoare printre care Legea 296/2004 privind Codul Consumului în care este specificat faptul că este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea unui alt produs sau serviciu”, potrivit Mediafax.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *