AEI: Prețul energiei electrice va crește cu 4,8% pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal, de la 1 iulie 2021

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica AEI: Prețul energiei electrice va crește cu 4,8% pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal, de la 1 iulie 2021
  • Din ianuarie 2022 va urma o nouă majorare a prețului energiei, cu 5%

De la 1 iulie 2021  prețului mediu la energie electrică pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal (acei consumatori care nu au trecut în piața concurențială și au rămas la același furnizor) va crește cu 4,8%, susține Asociația Energia Inteligentă . Din păcate, aceasta este doar o primă etapă a majorării prețului la energie, la 1 ianuarie 2022 urmează  o nouă creștere, cu 5%.

Asociația Energia Inteligentă estima, în urmă cu o lună, o creștere a prețului energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) cu cca 10%.

Creșterea prețului energiei electrice de la 1 iulie 2021, pentru clienții din Serviciul Universal, variază de la 1,3 %, în București și Ilfov la 7,5% în Oltenia.

Creșterea prețului la energie electrică

Consumatorii de energie electrică care nu au încheiat contracte pe piața concurențială, vor achita în medie, anual mai mult pentru energia consumată cu până la 96 lei, precizează AEI.

Cu cât vor achita în plus consumatorii aflați în SU, de la 1 iunie, la un consum mediu de 125 KWh/lună

  • Recomandări AEI:
  • Cei care nu doresc să achite mai mult pentru energia electrică din această vară pot să încheie contracte în piața concurențială, acolo unde conform comparatorului de prețuri al ANRE pot obține în medie o factură mai mică cu până la 356 lei/an.
  • O altă modalitate pentru consumatorii casnici de energie electrică pentru a avea un PrețCorectLaEnergie este să-și negocieze prețul prin intermediul platformei de tranzacționare a Bursei Române de Mărfuri https://schimbarefurnizor.brm.ro/ , în fapt singurul loc în care se poate negocia prețul de achiziție a energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *