Afacerea anului în furnizare: MET Group a cumpărat Repower România. Transferul definitiv va avea loc în septembrie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Afacerea anului în furnizare: MET Group a cumpărat Repower România. Transferul definitiv va avea loc în septembrie

MET Group, specializat în tradingul cu energie, gaze şi produse petroliere, cu sediul în Elveția, anunță că a achiziționat firma de furnizare energie electrică Repower România, filială a Repower AG. Potrivit reprezentanților MET Group, achiziția marchează accelerarea strategiei de expansiune a grupului elvețian în regiunea Europei Centrale și de Est.

handsMET Group, care activează în România din anul 2009, va prelua business-ul Repower din România, care acoperă aproximativ 5% din piața concurențială locală, fiind determinat să mențină continuitatea afacerii. Compania achiziționată va opera sub brandul MET, se precizează într-un comunicat al grupului.

Transferul definitiv al Repower în România în portofoliul MET Group este programat să aibă loc în septembrie 2016. Părțile au convenit să nu divulge prețul tranzacției.

„Căutăm în mod activ noi oportunități de afaceri care consolidează poziția noastră în domeniile de bază ale operațiunilor noastre axate pe Europa. Preluarea Repower România este o mare oportunitate pentru MET Group, care își extinde astfel portofoliul de retail din Europa Centrala si de Est. Mai mult decât atât, ne permite să valorificăm sinergiile cu operațiunile noastre de energie electrică și de gaze naturale existente în România, în scopul de a accelera strategia noastră de creștere „, a declarat Péter Pozsgai, Directorul de strategie și dezvoltare a afacerilor la MET Group.

Tranzacția este în conformitate cu strategia anunțată anul trecut de Repower, de a reconstrui modelul de afaceri, care pune un accent mai puternic pe business-ul elvețian (inclusiv tranzacționare în Germania) și pe piețele italiene, se menționează în comunicatul MET Group.

MET Group este una dintre cele mai active companii din sectorul energetic european. Cu sediul central în Elveția, grupul este angajat pe piețele europene de gaze naturale, energie și petrol. MET este prezent în 10 țări prin intermediul unor filiale, în 25 de piețe naționale de gaze și 21 de hub-uri comerciale internaționale, cu o prezență semnificativă a consumatorilor finali din regiunea Europei Centrale și de Est.

Repower este prezentă pe piața românească începând cu anul 2010, având ca activitate de bază furnizarea de energie electrică și servicii pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu un consum anual sub 70 GWh. Repower România este furnizor de energie electrică și servicii pentru aproximativ 500 de clienți finali și mai mult de 1.500 de puncte de consum.

 

 


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.