AFEER reprezinta oficial furnizorii de energie electrică și gaze naturale. Angajament pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi o informare corectă a consumatorilor de energie

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport AFEER reprezinta oficial furnizorii de energie electrică și gaze naturale. Angajament pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi o informare corectă a consumatorilor de energie

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER anunță că a primit acordul instanțelor românești pentru schimbarea statutului și a numelui, deoarece Asociația va reprezenta și furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică. În consecință, îşi schimbă denumirea în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

„Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociația a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, alfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor așteptat, pentru că majoritatea furnizorilor și traderilor de energie electrică din țară dețin și licențe în domeniul gazelor naturale. De altfel, și autoritățile naționale – ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare – se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice și al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internațional, este o organizare obișnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanțe, și noi am devenit oficial Asociația Furnizorilor de Energie din România”, a declarat domnul Ion Lungu, președinte.

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

„Este, într-adevăr, un pas important pentru dezvoltarea Asociaţiei noastre. Ne-am propus să ne constituim ca o voce puternică, competentă şi unitară a companiilor care alimentează milioane de consumatori cu energie electrică şi gaze naturale, în condiţii de siguranţă şi fiabilitate. Invităm furnizorii și traderii de gaze naturale să adere la asociaţie, să se alăture colegilor furnizori și traderi de energie electrică. De aceea, în noul context, am optat pentru o nouă denumire – Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele tuturor acestora. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi asigurarea unei informări corecte a consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. De aceea vom continua campania iniţiată în anul 2015 pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, având în vedere că un consumator informat este un consumator protejat, astfel că vom dezvolta această campanie și în ceea ce privește gazele naturale”, a mai spus Ion Lungu.

Potrivit Statutului, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România este o organizaţie profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea şi susţinerea unei poziţii comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale. Asociaţia va promova dezvoltarea pieţei, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, creşterea organică a acesteia, adoptarea celor mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, protecţia mediului înconjurător, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum şi reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică şi gaze naturale) în faţa autorităţilor, organismelor cu atribuții în domeniu din ţară şi străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

„Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociaţiei, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor și traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România şi posesorii de licenţă de agregare. Companiile de avocatură sau consultanţă cu reputaţie, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalităţi marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici”, a precizat domnul Ion Lungu.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul www.afeer.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *