Agenția Fitch Ratings confirmă rating-ul corporativ BBB pentru Electrica. Perspectiva, modificată de la Stabil la Negativ funcție de rating-ul României

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Agenția Fitch Ratings confirmă rating-ul corporativ BBB pentru Electrica. Perspectiva, modificată de la Stabil la Negativ funcție de rating-ul României
  • Profilul activității Grupului este considerat unul solid, relativ rezistent la răspândirea COVID-19 și la șocurile economice aferente, în principal datorită ponderii semnificative a activității de distribuție în EBITDA

Agenția Fitch Ratings confirmă rating-ul corporativ BBB pentru Electrica, însă modifică perspectiva acestuia de la Stabil la Negativ, ca urmare a revizuirii perspectivei rating-ului României, comunică compania într-o informare transmisă BVB.

Grupul Electrica, lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România, a obținut rating-ul corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectiva stabilă, din partea agenției de rating Fitch Ratings în luna septembrie a anului 2019.

Ca urmare a revizuirii perspectivei rating-ului Romaniei de la Stabil la Negativ in data de 17 aprilie 2020, in principal cauzata de implicatiile pandemiei COVID-19, perspectiva rating-ului Electrica a fost revizuita la randul ei de la Stabil la Negativ, avand in vedere ca Fitch considera ca rating-ul Companiei trebuie limitat la o treapta peste cel al Statului Roman, principalul sau actionar.

“Confirmarea rating-ului BBB continua sa reflecte profilul financiar solid al Grupului Electrica, lichiditatea adecvata, gradul scazut de indatorare, precum si pozitia de lider atat in aria de distributie, cat si in cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementata. Profilul activitatii Grupului este considerat unul solid, relativ rezistent la raspandirea COVID-19 si la socurile economice aferente, in principal datorita ponderii semnificative a activitatii de distributie in EBITDA. Cu aproximativ 7000 de actionari din peste 30 de tari, Electrica a devenit o prezenta constanta in topul celor mai valoroase branduri romanesti. Cu o valoare de piata de aproximativ 3,3 miliarde RON, Electrica este singura companie romaneasca listata din domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice din Romania”, se precizează în comunicatul transmis de Electrica.

Orice revizuire a perspectivei rating-ului Romaniei inapoi la Stabil ar avea ca rezultat o actiune similara pentru rating-ul Electrica. Mai multe detalii despre analiza efectuata si criteriile de acordare a rating-ului puteti gasi in comunicatul publicat de agentia Fitch: https://www.fitchratings.com/research/corporate-finance/fitch-revises-electrica-outlook-tonegative-on-sovereign-action-24-04-2020.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *