Agenţia Internaţională a Energiei a cerut Rusiei să furnizeze Europei o cantitate mai mare de gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Agenţia Internaţională a Energiei a cerut Rusiei să furnizeze Europei o cantitate mai mare de gaze naturale

Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) a cerut Rusiei să furnizeze Europei o cantitate mai mare de gaze naturale, apreciind că actuala criză din energie este o oportunitate pentru Moscova să arate că este „un furnizor de încredere”, transmite Reuters.

Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale de a livra gaze Europei, dar exporturile sale către continent încă sunt la un nivel mai scăzut decât în 2019, înaintea pandemiei. O cantitate mai mare de gaze naturale ar ajuta Europe să-şi majoreze rezervele înainte de iarnă, se arată în raportul IEA, citat de Agerpres.

„Rusia ar putea face mai mult pentru a spori cantitatea de gaze disponibilă pentru Europe şi a se asigura că capacităţile de stocare sunt la un nivel adecvat înaintea iernii. De asemenea este o oportunitate pentru Rusia să arate că este un furnizor de încredere pentru piaţa europeană”, apreciază Agenţia Internaţională a Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.