AGOA Electrica, în decembrie. Membrii CA, aleși prin vot cumulativ

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic AGOA Electrica, în decembrie. Membrii CA, aleși prin vot cumulativ

La solicitarea acționarului Statul Român, prin Ministerul Energiei, conducerea Electrica anunță convocarea AGOA în data de 14 decembrie. Pe ordinea de zi, principalul punct este alegerea membrilor Consiliului de Administrație al Electrica prin aplicarea metodei votului cumulativ.

Adresa Ministerului Energiei a fost transmisă Electrica în data de 15 octombrie. Reprezentanții ministerului sunt nemulțumiti de situația existentă în companie, declarația ministrului Andrei Gerea fiind o dovadă în acest sens: “Uitați-vă la Electrica! Se stă de un an de zile, se doarme pe banii din listare!”. Urmare a acestei situații, s- a venit cu propunerea ca Electrica să fie administrată de un CA compus din 7 membri aleși de AGOA (în prezent sunt 5 membri!), din care cel puțin 4 administratori trebuie să fie independenți și neexecutivi.

Membrii actuali ai Consiliului de Administratie al Electrica sunt: Victor Cionga – Președinte, Michiel Boersma, Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu si Victor Grigorescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *