Alegeri la Nuclearelectrica. Cine sunt cei 11 candidați care vor să fie administratori cu mandate de 4 ani. Noi propuneri de la Ministerul Energiei: Cosmin Ghiță, director general al SNN și Remus Vulpescu, fost șef OPSPI

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Alegeri la Nuclearelectrica. Cine sunt cei 11 candidați care vor să fie administratori cu mandate de 4 ani. Noi propuneri de la Ministerul Energiei: Cosmin Ghiță, director general al SNN și Remus Vulpescu, fost șef OPSPI

După o lungă perioadă de provizorat, Nuclearelectrica va intra sub guvernanță corporativă. Acționarii vor alege vineri, 28 septembrie, în ședința Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, un nou Consiliu de Administrație, prin aplicarea metodei votului cumulativ.

La solicitarea Ministerului Energiei, acționar care deține 82,4950% din capitalul social al companiei,  pe ordinea de zi a AGOA au fost introduse puncte suplimentare. Se supune astfel aprobării acționarilor alegerea membrilor CA al SN Nuclearelectrica, prin aplicarea metodei votului cumulativ, cu mandate de 4 ani.

Lista finală a candidaților propuși pentru pozițiile de membri ai CA SNN este publică. În total, 11 candidați își doresc să fie administratori la Nuclearelectrica. Pe lângă administratorii în funcție pe care îi susține în continuare, Ministerul Energiei propune trei noi candidați, respectiv:  Cosmin Ghiță, director general al SNN; Remus Vulpescu, director general al compania Romaero, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), în 2012, fost consilier personal al ministrului Energiei și Mihai Chișu, unul dintre cei mai populari brokeri de pe piaţa locală de capital, fost consilier al premierului Mihai Tudose.

Singurul candidat propus de un acționar persoană fizică este Călin Radu Vilt, consilier ştiinţific la Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Administratorii în funcție până la data AGOA au fost înscriși de drept pe listă. Aceștia sunt: Iulian-Robert Tudorache(secretar de stat în Ministerul Energiei), Președinte; Mihai Daniel Aniței (manager Azomureş), Cristian Gențea (director Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti), Elena Popescu (director în Ministerul Energiei), Dragoș Ionuț Bănescu (secretar general Ministerul Muncii), Mirel-Alexandru Marcu (manager firmă imobiliare), Cristian Dima (fost secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri) – membri.

La ședința din 28 septembrie, acționarii vor mai stabili indemnizația fixă lunară a noilor administratori și vor aproba forma contractului de mandat.

Consiliul de Administratie al SN Nuclearelectrica a decis prelungirea duratei contractelor de mandat ale Directorului General, Directorilor Generali Adjuncți și Directorului Financiar  pentru o perioadă provizorie de 2 luni începând cu data de 05.09.2018. Cosmin Ghiţă a fost numit Director General al SNN, cu un mandat provizoriu, începând cu data de 2 septembrie 2017. Șefii SNN au fost numiti in functie pentru o perioadă provizorie de 4 luni prin decizia Consiliului de Administratie nr. 63/25.04.2018, prelungirea mandatului acestora urmând să intre în vigoare cu data de 05.09.2018, în conformitate cu prevederile legale aplicabile până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii administrative și executive a SNN în baza prevederilor OUG nr. 109/2011, se precizează într-o informare recentă a companiei transmisă BVB.

Nuclearelectrica a raportat un profit net de 182.314 mii lei pentru primele 6 luni ale anului în curs, în creștere cu 15,93% față de perioada similara a anului trecut, potrivit Raportului aferent semestrului I al exercițiului financiar 2018. Rezultatul din exploatare (EBIT) a înregistrat o creștere cu 27,26% în primul semestru, iar EBITDA o majorare cu 10,47% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, în principal ca urmare a creșterii veniturilor din exploatare cu 13%, influențate de creșterea cu 11% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *