Alegeri pe repede înainte la ANRE pentru președinte, vicepreședinte și doi membri în Consiliul de Reglementare. Decizia în Plenul Parlamentului, pe 19 aprilie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Alegeri pe repede înainte la ANRE pentru președinte, vicepreședinte și doi membri în Consiliul de Reglementare. Decizia în Plenul Parlamentului, pe 19 aprilie

Parlamentarii vor decide pe 19 aprilie noii șefi ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Până atunci va avea loc un proces rapid de depunere a candidaturilor, audieri și selecție a candidaților.

Urmare a informării transmise de Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, că începând cu data de 23 aprilie se vacantează funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al autorităţii (expiră mandatele – n.r.), Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit calendarul pentru alegerea a patru membri în conducerea ANRE, inclusiv a preşedintelui.

Astfel, până pe 13 aprilie vor fi depuse candidaturile pentru aceste funcţii. Comisiile de specialitate vor audia și selecta candidații până pe 18 aprilie. Plenul Parlamentului va decide și aproba noii membri în Comitetul de Reglementare ANRE pe 19 aprilie.

În baza Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 139/2022,  mandatele celor 4 membri ai Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei au fost prelungite cu 6 luni, începând cu 23 octombrie 2023. Este vorba despre mandatele președintelui Dumitru Chiriță și vicepreședintelui Zoltan Nagy-Bege, Corneliei Sulger și lui Gabriel Gheorghe – membri în Comitetul de Reglementare. Aceastră decizie a fost luată de Guvern pentru ca procesul decizional al instituției să nu fie blocat în pragul iernii, în plină criză energetică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *