Alro investește  în reducerea dependenței energetice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Alro investește  în reducerea dependenței energetice

Alro anunță un program de investiții de peste 53 de milioane de dolari, în 2016,axat pe creșterea eficienței energetice și a echipamentelor, extinderea portofoliului, creșterea competitivității și a calității produselor.

alro 1“Alro a avut o strategie constantă de scădere a consumurilor de energie, pentru a ne menține eficiența operațională pe o piață internațională extrem de competitivă”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro. “Investițiile pe care le-am făcut, atât în echipamente, cât și în cercetare, ne-au permis să atingem unul dintre cele mai înalte niveluri de eficiență energetică posibile în industria aluminiului. În aceste condiții, soluția pentru reducerea suplimentară a consumului a fost investiția în secția de reciclare a deșeurilor de aluminiu, a cărei capacitate intenționăm să o extindem în aces an”.

Compania a inclus în programul de investiții pentru 2016 majorarea capacității de procesare a deșeurilor, de la Turnătoria ECO, în așa fel încât aceasta să ajungă la 90.000 de tone pe an. În plus, Alro investește și în creșterea eficienței energetice a proceselor existente. Măsurile, parte din planul de eficiență energetică al companiei, au fost agreate cu auditorul de eficiență energetică acreditat și notificate către autoritățile competente. În cadrul acestui program, Alro va pune în funcțiune o linie nouă de procesare a deșeurilor de aluminiu, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an, se menționează într-un comunicat al companiei.

Pe lângă proiectele de eficiență energetică, Alro investește, în 2016, și în extinderea portofoliului de clienți, prin creșterea capacităților de producție de la sectorul de aluminiu procesat (table tratate termic, produse placate), precum și în asigurarea continuității și siguranței proceselor tehnologice ale companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *