Alro vrea în topul primilor 10 cei mai eficienţi consumatori de energie din lume

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Alro vrea în topul primilor 10 cei mai eficienţi consumatori de energie din lume
  • La fabrica din Slatina va fi implementat un nou model de cuvă de electroliză cu un consum redus de energie 

Alro Slatina anunță că a încheiat, în luna aprilie, un contract cu Aluminium Pechiney, parte a Rio Tinto Aluminium, în vederea implementării, la fabrica din Slatina, a unui nou model de cuvă de electroliză cu un consum redus de energie (AP12LE), care va permite Alro să reducă cantitatea de electricitate necesară pentru producerea aluminiului, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Proiectul are drept scop reducerea consumului specific de energie cu aproximativ 300 kWh/tona de aluminiu în curent continuu (cc), menţinând aceeaşi producţie pe cuvă/zi. Tehnologia AP12LE vizează un consum de energie sub 13 kWh/tonă cc, de la o medie de 13,28 kWh/tonă cc cât consumă cuvele AP9 aflate, în prezent, în funcţiune la ALRO, menţinând, în acelaşi timp, actualul nivel al randamentului Faraday (peste 95,5%), se precizeazî ân comunicat.

“În ultimii cincisprezece ani am pus un accent puternic pe investiţii pentru creşterea eficienţei operaţionale, iar reducerea consumului de energie a fost întotdeauna o parte semnificativă a acestui program. Investiţiile anterioare ne-au ajutat să devenim unul dintre cei mai eficienţi producători de aluminiu din Europa, însă avem încă nevoie de soluţii de reglaj fin pentru a reduce, în continuare, consumul de energie electrică. Suntem încrezători că acest acord semnat cu RTA va sprijini planurile noastre legate de eficienţa operaţională şi ne va apropia şi mai mult de obiectivul nostru de a deveni o fabrică ecologică, o fabrică de generaţie următoare, inovatoare şi durabilă”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina.

Philippe Bourdage, directorul general Tehnology & Product Development RTA, a precizat: “Proiectul Alro AP12LE este reprezentativ pentru avantajele pe care soluţiile AP Technology le poate aduce pentru o uzină de producere a aluminiului prin electroliză. A durat un an de la începutul studiului nostru pentru a defini cel mai bun design care să atingă obiectivele Alro şi pentru a demara acest proiect. Echipa noastră de experţi este acum complet mobilizată pentru a livra tehnologia AP12LE şi pentru a oferi Alro tot suportul de care are nevoie în timpul implementării acestui proiect”.

Odată cu implementarea acestui proiect, Alro îşi propune să intre în topul primilor zece cei mai eficienţi consumatori de energie din lume în raport cu tona de aluminiu primar produs, cu excepţia Chinei, precizeză reprezentanții companiei.

În 2017, Alro Slatina a investit peste 142 de milioane de lei pentru modernizare tehnologică, eficienţă operaţională şi creşterea portofoliului de clienţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *