Alstom a vândut diviziile de energie către General Electric

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Alstom a vândut diviziile de energie către General Electric

Alstom a vândut diviziile de energie Power și Grid către General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

606x340_271094

„Veniturile rezultate din tranzacție sunt utilizate pentru achiziționarea diviziilor GE Signalling pentru suma de aproximativ 700 de milioane euro și pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul rețelelor electrice, energiei regenerabile și turbinelor nucleare la nivel mondial și cu abur în Franța) pentru suma de circa 2,4 miliarde euro. Așa cum s-a anunțat anterior, o parte din venituri – între 3,2 si 3,7 miliarde – va reveni acționarilor”, se precizează în comunicatul Alstom.

Consiliul Director, care se va întruni în data de 4 noiembrie 2015, va propune lansarea ofertei publice de răscumpărare de acțiuni (OPRA) urmată de o reducere de capital prin anulare de acțiuni. Această operațiune va face obiectul aprobării Adunării Generale a Acționarilor care va avea loc înainte de sfârșitul anului. După încheierea completă a tranzacției, Alstom va încheia procedura de dezintermediere și va beneficia de un bilanț solid, menţionează comunicatul.

Suma mai include 1,9 miliarde euro investiți în diviziile de energie transferate către GE, precum și acordul comercial din decembrie 2014 în valoare de 400 milioane de euro și ajustarea negativă de preț de 300 milioane de euro anunțată in iulie 2015.

Alstom se va concentra în exclusivitate asupra activităților de transport feroviar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *