Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier: Exim US va sprijini investiții strategice cu linii de finanțare de 7 miliarde dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier: Exim US va sprijini investiții strategice cu linii de finanțare de 7 miliarde dolari

Exim US dorește să sprijine investiții strategice în România și va asigura linii de finanțare de aproximativ 7 miliarde de dolari, a afirmat Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier.”Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul Romaniei și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizita la centrala nucleară de la Cernavodă”, a precizat Zuckerman.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman și ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au fost într-o vizită de lucru ieri, 3 decembrie, la Porțile de Fier. Delegația oficială a fost primită și însoțită de Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alți reprezentanți ai companiei. S-a vizitat obiectivul și au fost prezentate date actuale cu privire la producția, performanțele și intențiile investiționale ale Hidroelectrica, precum și istoricul amenajării de la Porțile de Fier.

În același context, ministrul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat: ”Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi, și vreau să cred că societatea își va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece și la energie solară și eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei românești, așa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde și vreau să rămână verde.”

”Salutăm interesul american pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. Hidoelectrica manifestă toată dorința de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri”, a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. ”Avem planuri ambițioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci și într-o continuă dezvoltare, direcția fiind cea a energiei regenerabile.”

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *