Ana Birchall va lucra la Nuclearelectrica, în calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ana Birchall va lucra la Nuclearelectrica, în calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale

Nuclearelectrica a anuntat ca  Ana Birchall se alatura echipei companiei in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale).

Rolul acesteia va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice.

Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.