ANAF blochează conturile marilor datornici. După RATB și TVR, vine rândul CNH sau ELCEN?

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANAF blochează conturile marilor datornici. După RATB și TVR, vine rândul CNH sau ELCEN?

Avertismentul Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală este cât se poate de clar: funcţie de vechimea arieratelor, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat. Și s-a pus pe treabă, Agenția blocând deja conturile TVR – cu datorii de 700 milioane lei şi RATB – cu datorii de 256 milioane lei.

„În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor”, a anunțat ANAF, printr-un comunicat.

Într-un top al marilor datornici la stat, potrivit datelor ANAF la finele lunii martie 2015, figurează o serie de companii din sectorul energetic, și anume: Compania Naţională a Huilei, cu datorii de 1,24 miliarde lei, Electrocentrale București, cu o datorie de 829 milioane lei, Rompetrol Downstream – cu 76,77 milioane lei, Complexul Energetic Hunedoara – 130 milioane lei, Electrica – 24,45 milioane lei, dar și Romgaz, cu 20 milioane lei.

Experţii FMI urmează să se întâlnească miercuri, 22 iulie, cu reprezentanţi ai ANAF, discuțiile atingând subiectul recuperării datoriilor de la companiile de stat, potrivit Mediafax.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *