Anca Dragu Paliu, fost ministru al Finanțelor și director general adjunct la E.ON Romania, este noul Președinte al Senatului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Anca Dragu Paliu, fost ministru al Finanțelor și director general adjunct la E.ON Romania, este noul Președinte al Senatului

Senatorul USR PLUS Anca Dragu Paliu este noul Președinte a Senatului. A fost votată, luni seara, cu 75 de voturi „pentru”, 51 „împotrivă” și 7 nule. Este prima femeie care va ocupa această funcție în România.

Fost ministru al Finanțelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, Anca Dragu Paliu a fost Director General Adjunct la E.ON România. A fost a doua femeie Ministru al Finanțelor Publice din istoria României, după Ioana Petrescu. Economistă de profesie, a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, după care a urmat un program de studii postuniversitare în politici economice și afaceri internaționale la Universitatea Georgetown din SUA. Are o diplomă de master în politici publice de la SNSPA și este doctor în științe economice.

Anca Dragu Paliu a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), a lucrat în cadrul Fondului Monetar Internațional și a fost analist economic în cadrul Comisiei Europene.

„Vă asigur că voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu voi ţine cont de culoarea politică. Îmi doresc ca întreg mandatul acestui Senat să stea sub auspiciul noţiunii de respect. Respect pentru cetăţenii acestei ţări, respect pentru cei pe care îi reprezentăm, respect faţă de colegi. Respectul, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să conştientizăm faptul că un senator nu se află deasupra legii, ci trebuie să fie în slujba şi în serviciul cetăţenilor. Respect înseamnă că Senatul trebuie să revină la rolul său legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup. Politicienii trebuie să se gândească exclusiv la binele public, nu la binele personal”, a declarat Anca Dragu Paliu, Preşedintele Senatului, relatează Agerpres.

Dragu a mai precizat că îşi propune să simplifice procedurile birocratice din Senat, prin creşterea gradului de digitalizare.

„Mă aflu aici, în faţa dumneavoastră, într-o ipostază în care s-au mai aflat 46 de persoane, atâţia preşedinţi având Senatul din 1864 de la înfiinţare şi până astăzi. Astăzi este o premieră, asistăm la un moment unic în istoria României, prima zi în care preşedintele Senatului – cel de-al doilea om în stat – este o femeie. Un gând care mă onorează şi mă responsabilizează. Sper ca acest moment să reprezinte o încurajare şi o motivaţie în plus pentru implicarea cât mai multor femei în politică şi în viaţa socială în general”, a precizat preşedintele Senatului, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *