Anca Dragu, Președinta Senatului: Legea consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare până pe 1 noiembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Anca Dragu, Președinta Senatului: Legea consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare până pe 1 noiembrie
  • Dna Anca Dragu, Președinta Senatului, este Keynote Speaker și va deschide Conferința anuală InvesTenergy cu tema: “Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”, în data de 5 octombrie 2021, la Le Château, Castelul din Inima Bucureştiului. Intră pe site-ul evenimentului și află mai multe informații: https://evenimente.investenergy.ro/

Legea consumatorului vulnerabil a fost mereu amânată, din păcate, și acum trebuie să intre în vigoare cât mai repede cu putință, a declarat Anca Dragu, Preşedinta Senatului, avansând în acest sens data de 1 noiembrie.

Legea consumatorului vulnerabil a trecut de Senat pe 17 mai și este în prezent la Camera Deputaților.

„La ultima şedinţă de coaliţie am cerut premierului să vină cu analiză şi cu soluţii pentru situaţia cu care ne confruntăm pe piaţa de energie acum şi am agreat ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie în vigoare începând cu 1 noiembrie (…). În 2016, ca ministru al Finanţelor, am lucrat la legea privind venitul minim de incluziune, care avea şi o componentă de ajutor de încălzire. Acea lege avea un impact bugetar de peste 1% din PIB, motiv pentru care i-am găsit loc la acel moment în bugetul din 2018. Ea a fost însă mereu amânată, din păcate, şi acum, da, această lege a consumatorului vulnerabil trebuie să intre în vigoare cât mai repede cu putinţă”, a spus Anca Dragu, potrivit Agerpres.

„Este un mic acroşaj la USR PLUS şi la mine în lupta asta internă din PNL. Dar trecând peste lupta internă, situaţia e foarte clară şi foarte simplă. Legea consumatorului vulnerabil a trecut de Senat din 17 mai. Senatul a analizat această lege în comisii (…), care a avut la raport legea respectivă, am votat în plen şi a ajuns la Camera Deputaţilor”, a adăugat preşedinta Senatului.

Premierul Câțu susține că legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. El a cerut ministrului Energiei Virgil Popescu să accelereze „procesul” privind legea consumatorului vulnerabil. „I-am cerut ministrului energiei să vină cu o soluție și am și vom avea o soluție de a finanța și aproba mai repede legea consumatorului vulnerabil pentru că aceste companii au profituri mai mari decât au avut până acum și putem de acolo să transferăm. Se accelerează procesul. Trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022”, a declarat șeful Guvernului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.