Angajament și plan de măsuri la Transelectrica. SEN funcționează la capacitate normală, compania nu este în prezent afectată de COVID-19

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Angajament și plan de măsuri la Transelectrica. SEN funcționează la capacitate normală, compania nu este în prezent afectată de COVID-19
  • Dacă situația va impune, personalul cheie va fi izolat în spaţii speciale

În contextul epidemiologic #COVID19 rețeaua electrică de transport al energiei electrice funcționează în condiții optime de operabilitate. Sistemul Energetic Național funcționează la capacitate normală. Angajații companiei din stațiile de transformare și din centrele de exploatare, cei din Dispecerul Energetic Național și din Dispecerele Energetice Teritoriale își fac datoria, acționând pentru menținerea siguranței în alimentarea cu energie electrică. În funcţie de evoluţia răspândirii COVID-19, planul de acţiuni aplicat de Transelectrica pentru asigurarea continuităţii activităţii operaţionale, prevede inclusiv măsura utilizării unor spaţii speciale destinate personalului cheie (pentru odihnă, hrană şi igienă).

Sursă foto: Transelectrica

Transelectrica nu este în prezent afectată de COVID-19. Și-a organizat activitatea în această perioadă pentru a asigura continuitatea misiunii sale de serviciu public de transport al energiei electrice, continuitatea alimentării cu energie electrică precum şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a SEN, anunță Operatorul de Transport și Sistem al energiei electrice, printr-un comunicat transmis BVB.

Transelectrica a adoptat şi pune în aplicare planul de acţiuni privind continuitatea activităţii şi operaţiunilor necesare asigurării funcţionării în condiţii de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), în contextul epidemiologic generat de răspândirea COVID-19 (coronavirus), se precizează în comunicat. Planul este actualizat continuu pentru a asigura gestionarea corespunzătoare a rețelei și securitatea alimentării cu energie electrică în România. Măsurile prevăzute în Planul de continuitate sunt implementate în mai multe etape, în funcție de evoluția situației, de la măsuri preventive de igienă până la cele menite să asigure protecţia personalului-cheie pentru operarea SEN şi a reţelei electrice de transport, fiind monitorizate de o echipă dedicată în cadrul companiei.

Ca parte a acestui plan, Transelectrica  a decis să implementeze munca la domiciliu pentru angajaţii a căror activitate poate fi desfăşurată de la distanță. În ceea ce privește activitățile care urmează să fie desfășurate în continuare la sediile Companiei, este asigurat personalul esențial pentru buna funcționare a rețelei electrice (funcţionarea stațiilor electrice și a liniilor electrice, gestionarea sistemului electroenergetic în timp real etc.).

În funcţie de evoluţia răspândirii COVID-19, planul de acţiuni pentru asigurarea continuităţii activităţii operaţionale prevede inclusiv măsura utilizării unor spaţii speciale destinate personalului cheie (pentru odihnă, hrană şi igienă). Aceste activități sunt însoțite de o serie de măsuri preventive, reevaluate în permanenţă, pe baza recomandărilor autorităților, se specifică în comunicat.

La nivelul companiei – sediul central, Dispecerul Energetic Naţional, cât şi Sucursale – au fost instituite deja măsuri de protecţie, respectiv intensificarea acţiunilor de igienizare a spaţiilor de lucru, restricţionarea accesului terţilor în sediile companiei, limitarea întâlnirilor la cele strict necesare, precum şi anularea tuturor deplasărilor în străinătate.  Măsurile luate la nivelul CNTEE Transelectrica sunt corelate cu cele ale celorlalte entități din cadrul Sistemului Electroenergetic Național (operatorii de distribuție, cu producătorii de energie electrică clasică și regenerabilă), scopul acestora fiind funcționarea în condiții de siguranță și evitarea îmbolnăvirilor personalului, precizează reprezentanții companiei. De asemenea, Transelectrica păstrează permanent contactul și cu operatorii de transport și sistem al energiei electrice din statele europene cu care România funcţionează interconectat, pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică pe termen lung și funcționarea piețelor de energie electrică.

În contextul Stării de urgență decretată pe întreg teritoriul României începând din această săptămână și pentru prevenirea/limitarea răspândirii COVID-19, Transelectrica recomandă acționarilor și reprezentanților lor să folosească căi de comunicare indirectă, respectiv fie prin poștă sau servicii de curierat, fie prin mijloace de comunicare electronice pentru desfășurarea AGA. Așadar, acționarii sunt  încurajați să-și exercite dreptul de vot în Adunările generale ale acționarilor utilizând buletinele de vot prin corespondență, ca alternativă de participare în mod direct sau prin reprezentant la sediul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *