Angajații CEZ România, mai responsabili. Sunt încurajați să utilizeze corespondenţa digitală, să folosească fișierele electronice în locul întâlnirii faţă în faţă și a imprimării pe hârtie. Deplasările în interes de serviciu, doar cu mașinile electrice

Publicat pe Categorii CSR, Eficienta energetica, Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Angajații CEZ România, mai responsabili. Sunt încurajați să utilizeze corespondenţa digitală, să folosească fișierele electronice în locul întâlnirii faţă în faţă și a imprimării pe hârtie. Deplasările în interes de serviciu, doar cu mașinile electrice
  • Se stinge lumina la părăsirea locului de muncă, se închid calculatoarele după orele de program, se opresc sistemele de climatizare
  • În cadrul Grupului există departamente specializate care monitorizează și analizează atent consumul de energie și resurse naturale

Angajații Grupului CEZ România sunt încurajați să utilizeze corespondenţa digitală și să folosească fișierele electronice în locul întâlnirii faţă în faţă și a imprimării pe hârtie. Pentru deplasările între sedii din cele 9 județe în care grupul își desfășoară activitatea, angajații folosesc mașinile electrice. Obiectivul: mai puţine emisii de CO2 de la autovehiculele din parcul auto, reducerea consumului de combustibil.

Comportament responsabil la birou. Angajații din companiile CEZ sunt îndemnați să stingă lumina la părăsirea locului de muncă, să închidă calculatoarele după orele de program și să oprească sistemele de climatizare utilizate în timpul verii.

Principalii consumatori de energie sunt sediile administrative, se precizează în Raportul de sustenabilitate pe 2019. Pentru o creștere a eficienţei energetice, centralele electrice de încălzire sunt programate la temperatura ambientală de 18 grade în afara orelor de program. La companiile din grup, au fost înlocuite centralele electrice neperformante cu alte surse de climatizare, corpurile de iluminat clasice cu corpuri de iluminat cu led, au fost montate folii reflectorizante pe ferestre la clădirile cu suprafaţă vitrată mare, corpurile de iluminat de pe holurile clădirilor și din parcările exterioare au fost echipate cu senzori de mișcare sau crepusculari.

Potrivit documentului companiei, la sediile din Craiova și București a fost montată folie reflectorizantă pe suprafeţele vitrate care sunt expuse radiaţiilor solare. Măsurile implementate la cele două clădiri au dus la o scădere de aproximativ 3% a consumului de energie electrică în perioada septembrie – decembrie (în care intensitatea radiaţiei solare a fost la un nivel redus, fapt pentru care încă nu a pus în valoare eficienţa măsurii luate), se precizează în raport. La sediul din Craiova au fost înlocuite parţial lămpile de iluminat clasice cu lămpi cu led și a fost redus numărul corpurilor de iluminat din parcările exterioare.  O parte dintre mașini au fost înlocuite cu un alt model, ceea ce a condus la o economie de combustibil de aproximativ 8.000 de euro.

În cadrul Grupului există departamente specializate care monitorizează și analizează atent consumul de energie și resurse naturale. 

Am continuat să monitorizăm consumul de resurse, ne-am încurajat colegii să adopte un comportament responsabil și am aplicat o serie de măsuri care să întărească convingerea noastră că putem schimba lucrurile din interior către exterior, precizează reprezentanții CEZ România.

Grupul CEZ în România a lansat un studiu „Percepţia românilor despre un viitor «verde». Peste jumătate dintre respondenţi (62,72%) încearcă să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acţiunile lor de zi cu zi, iar dintre românii care sunt responsabili faţă de mediu, 7 din 10 au grijă să nu arunce gunoaie în spaţiile nepermise, 6 din 10 reciclează selectiv gunoiul, iar peste 2 din 10 încearcă să reducă consumul de apă și energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *