Angela Wilkinson, Consiliul Mondial pentru Energie, la FOREN 2020: Viitorul este deschis pentru mai multe și mai diverse soluții pentru energie verde, curată și durabilă, precum și fiabile și accesibile. Trebuie să lucrăm împreună…

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Angela Wilkinson, Consiliul Mondial pentru Energie, la FOREN 2020: Viitorul este deschis pentru mai multe și mai diverse soluții pentru energie verde, curată și durabilă, precum și fiabile și accesibile. Trebuie să lucrăm împreună…

“COVID-19 ne-a schimbat dramatic lumea și a arătat importanța energiei în viața noastră. Lumea s-a oprit, dar luminile au rămas aprinse! Criza a afectat toate firmele energetice și toate sectoarele din toate regiunile, dar impacturile sunt foarte inegale, la fel și răspunsurile”, a declarat Secretarul general al Consiliului Mondial pentru Energie, Angela Wilkinson, la ceremonia de deschidere a FOREN 2020, Forumul Energetic al Consiliului Mondial pentru Energie din Europa Centrală și de Est, găzduit de Comitetul Național Român al Consiliului.

“Ieșirea din criză și gestionarea cu succes a tranziției energetice globale nu vor fi ușoare. Societățile nu își propun să revină înainte, ci să reconstruiască mai bine. Criza a adăugat un nou accent pe reziliență – care se extinde pentru a include oameni și lanțuri de aprovizionare, precum și riscuri meteorologice extreme și de securitate cibernetică”, a completat aceasta.

Wilkinson a vorbit despre” chemarea la acțiune”, apreciind “că este nevoie de o mișcare comunitară pentru a construi și a schimba un întreg sistem energetic. Unitatea noastră de inspirație, informare și impact la nivelul întregii comunități se concentrează acum pe trei imperative cheie: umanizarea tranziției energetice, menținerea unui viitor cu energie deschisă și construirea primei comunități de energie din lume. Abordarea pragmatică a întregului sistem este esențială pentru a depăși fragmentarea și polarizarea extremă în conducerea tranziției energetice. Viziunea noastră distinctă asupra umanizării tranziției energetice este cheia unei recuperări responsabile și transformative. Instrumentele noastre practice sunt concepute pentru a menține viitorul energiei deschis către posibilități noi și mai bune. Căile de tranziție energetică sunt poduri către un viitor mai bun pentru întreaga omenire. Viitorul este deschis pentru mai multe și mai diverse soluții pentru energie verde, curată și durabilă, precum și fiabile și accesibile”.

Secretarul general al Consiliului Mondial pentru Energie a adresat invitația tuturor – membrilor, partenerilor corporativi și oaspeților  la FOREN 2020 – să se alăture în discutarea celor trei provocări. Numai lucrând împreună și umanizând tranziția energetică putem menține viitorul energiei deschis și inspira noi posibilități pentru omenire. Trebuie să lucrăm împreună pentru a proiecta și furniza mai multă energie și mai puțin carbon și pentru a construi căi durabile social către neutralitatea climei. Trebuie să ne reconectăm cu scopul social al energiei și să le conectăm pe cele afectate de tranziție în proces”, a spus Angela Wilkinson.

La final, reprezentanta CME a transmis ca va analiza cu atenție rezultatele acestei importante adunări virtuale – FOREN 2020 și că așteaptă cu nerăbdare să stabilească legătura cu Comitetul Național Român și cu miniștrii cu privire la modul în care se va merge mai departe. Este minunat să vedem că agenda FOREN reflectă această mentalitate a viitorului deschis și principiile comunității întregului sistem, a subliniat Wilkinson.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *