ANPC controlează benzinăriile OMV Petrom. Au fost verificate 197 de stații, s-a lăsat cu amenzi și stații închise. Horia Constantinescu, mesaj către statele europene: Ne dăm seama că nici operatorii economici de marcă nu sunt pregătiți pentru țara noastră, așa cum ne așteptam

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal ANPC controlează benzinăriile OMV Petrom. Au fost verificate 197 de stații, s-a lăsat cu amenzi și stații închise. Horia Constantinescu, mesaj către statele europene: Ne dăm seama că nici operatorii economici de marcă nu sunt pregătiți pentru țara noastră, așa cum ne așteptam

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC anunță începerea, cu data de 11.03.2024, a unei ample acțiuni de control, la nivelul întregii țări, care vizează modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în stațiile de carburanți din rețeaua OMV Petrom, potrivit unui comunicat al instituției.

Până în acest moment, comisarii ANPC au verificat 197 de stații, acțiunea se desfășoară și la alte benzinării.

Pentru neregulile constatate, ANPC comunică că au fost aplicate deja următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare de peste 340.000 lei, 5 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de peste 30.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor pentru 11 stații, propunere pentru închiderea unei stații de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni.

“Această acțiune amplă are în vedere dorința noastră permanentă de a învăța de la cei mai buni. Așa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenția că nu suntem încă pregătiți să accedem la toate sistemele lor. În urma acțiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiți pentru țara noastră, așa cum ne așteptam. Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creștină. Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acțiunii”, transmite Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Pe lista abaterilor constatate de ANPC apar: lipsa etichetelor de preț ale produselor, de la raft;folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulari de praf, impurități și gheață; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură și rugină sau murdare; folosirea unor manometre fără verificare metrologică; comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare; folosirea unor mașini de gheață neigienizate, scoase din uz; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător etc.

Verificările ANPC la benzinăriile OMV Petrom continuă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *