ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 lei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 lei

În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză, spune Dumitru Chiriță, Președinte ANRE.

În urma finalizării  acțiunii de control, ANRE a  constatat nereguli în   activitatea  furnizorului, constând în:

  • neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul detimp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia;
  • netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate declienți;
  • neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare aenergiei   electrice   după   acceptarea   condițiilor   de   furnizare   și   transmitereadocumentației necesare de către client.

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost   sancționat   contravențional   cu   amendă   maximă,   în   valoare   de   400.000   lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege, potrivit comunicatului transmis de ANRE.

Chiriță precizează   că,   în   cursul  anului  2022,   ANRE   a   urmărit   constant   activitatea  SPEEH Hidroelectrica   SA,   furnizorului   fiindu-i   aplicate   un   număr   de   71   de   sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Vom continua să monitorizăm comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrică și gaze naturale în relația cu clienții finali pentru a ne asigura că drepturile lor vor fi respectate, a comunicat Preşedintele ANRE.

Duminică seara, ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, la Prima News, că nu a primit acasă factura la energie şi că îl nelinişteşte treaba aceasta.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *