Prețuri mai mari de producere energie pentru Hidroelectrica și Nuclearelectrica, în 2016

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețuri mai mari de producere energie pentru Hidroelectrica și Nuclearelectrica, în 2016

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat creșterea cu 5,51% a preţului energiei produse de Hidroelectrica şi cu 2,57% în cazul energiei produse de Nuclearelectrica, începând cu 1 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al instituției.

hidro-1

Pentru anul 2016, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat următoarele prețuri medii de producere:
– 162,71 lei/MWh pentru SN Nucelarelectrica SA, cu 2,57 % mai mare decât cel aprobat pentru 2015, și
– 120,55 lei/MWh pentru SC Hidroelectrica SA, cu 5,51 % mai mare decât cel aprobat pentru 2015.

Totodată, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa din data de 16.12.2015, prețurile și cantitățile din contractele reglementate de vânzare-cumpărare a energiei electrice pe anul 2016, în conformitate cu prevederile metodologiei aprobată prin Ordinul ANRE nr. 83/20.11.2013, cu modificările și completările ulterioare, comunică instituția.

Reprezentanții ANRE spun că la analiza datelor și informațiilor din documentațiile transmise de producătorii cu centrale termoelectrice, s-au avut în vedere: scăderea continuă a consumului de energie electrică facturat la tarife reglementate ca urmare a procesului de dereglementare desfășurat conform Memorandumului de Întelegere semnat cu Comisia Europeană, necesitatea atenuării efectelor generate de creșterea gradului de dereglementare la clienții finali casnici, precum si pentru evitarea generării de pierderi financiare producătorilor termo ca urmare a instituirii unor obligații de vânzare a energiei electrice pe baza de contracte reglementate.

Ca urmare, pentru anul 2016 au fost preluate, pentru a fi livrate pe piața reglementată, următoarele cantități de energie electrică:

– 1.454.562 MWh, de la SN Nucelarelectrica SA, și
– 2.697.703 MWh de la SC Hidroelectrica SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *