ANRE a definit contractele bilaterale pe termen lung ca fiind cele ce depășesc perioada de un an. A notificat Comisia Europeană

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE a definit contractele bilaterale pe termen lung ca fiind cele ce depășesc perioada de un an. A notificat Comisia Europeană

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a definit contractele de energie bilaterale pe termen lung ca fiind cele ce depășesc perioada de un an și a notificat Comisia Europeană în acest sens.

Prezent la Conferința video online Spring Cocktail, organizată de  Energynomics, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședintele ANRE a precizat:  “În urmă cu 2 săptămâni, Comitetul de Reglementare a definit contractele pe termen lung ca fiind cele care depășesc perioada de un an. Avem confirmare de la Comisia Europeană că s-a primit notificarea noastră și așteptăm reacția să vedem dacă interpretarea data de noi este corectă. Este important să dăm un semnal în piață. Să nu mai fie niciun impediment pentru încheierea contractelor pe termen lung, PPA (Power Purchase Agreements)”.

Potrivit Regulamentului (UE) 943/2019 al Parlamentului European și al Consiliului din 5 iunie 2019, participanții la piața energiei pot încheia contracte de furnizare pe termen lung pe piețe extrabursiere de la începutul anului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *