ANRE va avea acces la datele ACER pentru investigații

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE va avea acces la datele ACER pentru investigații

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va avea acces la sistemele  Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER) și va putea astfel să analizeze sau să folosească în investigații datele colectate de agenția europeană. Scopul este acela de a crește transparența și stabilitatea piețelor energetice europene și combaterea manipulărilor de piață, în beneficiul consumatorului final.

ANRE anunță că a îndeplinit toate cerințele stabilite de Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER) cu privire la implementarea sistemelor de securitate a datelor privind integritatea și transparența pieței angro de energie, în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1227/2011 (REMIT).

Comisia de auditare, formată din reprezentanți ai ACER și reprezentați ai altor autorități de reglementare, a validat conformitatea politicilor de securitate ANRE cu cerințele Agenției europene privind securitatea și integritatea datelor REMIT.

De asemenea, acordarea accesului la datele REMIT, înseamnă și intensificarea colaborării, în special cu privire la monitorizarea pieței de energie și gaze naturale, cu alte autorități de reglementare ale unor state din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța, Lituania, Belgia, Olanda, Italia, Austria, Ungaria, Slovenia, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Suedia, care au fost auditate și îndeplinesc cerințele de securitate, precizează ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *