ANRE, anunț de ultimă oră: Termenul de transmitere a cifrei de afaceri se prorogă. Nu se specifică data

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE, anunț de ultimă oră: Termenul de transmitere a cifrei de afaceri se prorogă. Nu se specifică data

Anunț de ultimă oră al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE pentru operatorii licențiați de energie și gaze referitor la transmiterea cifrei de afaceri: termenul  se prorogă până la o data care va fi comunicată ulterior.

Redăm anunțul ANRE; publicat pe site-ul instituției: “Având în vedere prevederile Ordinului ANRE nr. 224/2018 de aprobare a tarifelor și contribuțiilor bănești percepute de ANRE în anul 2019, precum și prevederile proiectului de ordin privind aprobarea Metodologiei privind calculul și stabilirea contribuției bănești anuale prevăzute la art. 2 alin. (3^1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea ANRE, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 si de modificare a Ordinului 224/2018, proiect care, în prezent, se află pe circuitul de avizare/aprobare, termenul pentru transmiterea cifrei de afaceri realizate de titularii de licențe în domeniul energiei electrice, al energiei electrice și termice în cogenerare pentru componenta energia electrică și al gazelor naturale din activitățile ce fac obiectul licențelor acordate de ANRE se prorogă până la o data care va fi comunicată ulterior”.

Azi, la ZF Power Summit, Secretarul de Stat Doru Vișan a anunțat că Ministerul Energiei a cerut Guvernului prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei bănești de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorii din energie către ANRE, în baza Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.