ANRE bagă la secret planurile de dezvoltare a SNT gaze naturale și SNT energie electrică, precum și planurile de investiții ale distribuitorilor concesionari de energie

Publicat pe Categorii Info Legislativ, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Info Info Legislativ ANRE bagă la secret planurile de dezvoltare a SNT gaze naturale și SNT energie electrică, precum și planurile de investiții ale distribuitorilor concesionari de energie

Transelectrica, Transgaz și distribuitorii de energie concesionari de energie nu vor mai fi obligați să publice planurile de dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor naturale, a SNT energie electrică, precum și cele de investiții. Acestea devin confidențiale.

ANRE a stabilit o listă amplă cu informațiile/documentele care vor catalogate ca fiind confidențiale, conform unui proiect de Ordin de aprobare a Regulamentului privind stabilirea informațiilor confidențiale la nivelul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aflat în consultare publică.

Informație confidențială  este orice informație cu caracter precis, care nu a fost făcută publică și care se referă în mod direct sau indirect la aspecte a căror dezvăluire ar putea conduce la producerea de prejudicii patrimoniale unei persoane fizice, unui operator economic sau ANRE, potrivit Regulamentului ANRE.

Parcurgem lista și remarcăm că planurile de dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor naturale și energiei electrice pe 10 ani, precum și cele anuale, elaborate de către SNTGN Transgaz și CNTEE Transelectrica vor fi confidențiale. La fel și planurile anuale de investiții ale operatorilor de distribuție concesionari ai energiei electrice.

Puteți consulta întreaga listă cu informații/documente confidențiale, conform anexei la Regulament, pe site-ul ANRE, Documente recente.

Regulamentul  se aplică de către operatorii economici aflați în sfera de reglementare a ANRE. Nu intră sub incidența acestuia categoriile de informații reglementate de alte acte normative, precum Regulamentul REMIT, Regulamentul GDPR precum și cele care țin de domeniul siguranței naționale.

Informațiile destinate publicării conform legislației comunitare, naționale sau a celei emise de ANRE nu pot fi considerate confidențiale, se specifică în proiectul de Ordin.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *