ANRE vine cu noi obligații pentru operatorii de distribuție în ce privește contorizarea la prosumatori

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ANRE vine cu noi obligații pentru operatorii de distribuție în ce privește contorizarea la prosumatori

Operatorii de distribuție vor achiziționa sistemul de comunicație aferent contorului de măsurare a energiei electrice produsă de centrală pentru prosumatorii persoane fizice care accesează programul AFM în vederea integrării acestuia în sistemul de măsurare inteligentă a energiei electrice. Costurile vor fi  recunoscute în programul de investiții a distribuitorilor luat în considerare de ANRE la aprobarea tarifelor pentru distribuție a energiei electrice.

Totodată, operatorii de distribuție vor monta contorul de măsurare a energiei pentru prosumatorii care nu accesează programul AFM și a căror schemă nu conține sistem de stocare a energiei electrice. Și aceste costuri vor fi recunoscute de ANRE.

ANRE vine cu aceste propuneri după ce distribuitorii au informat asupra existenței unei incompatibilități între sistemul de comunicație existent și implementat la operatorii de distribuție prin derularea programelor de instalare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electricre și sistemul de comunicație al contorului din instalația prosumuatorilor persoane fizice care accesează programul derulat de AFM în vederea măsurării datelor din instalațiile prosumatorului.

Ca urmare, ANRE a modificat Ordinul președintelui Autorității 226/2018 pentru aprobarea regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 27 KW aparținând prosumatorilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *