ANRE face curățenie. A retras licența la 3 grupuri de producere a energiei de la Rovinari și Iernut. În total, 630 MW

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential ANRE face curățenie. A retras licența la 3 grupuri de producere a energiei de la Rovinari și Iernut. În total, 630 MW
  • Angajament: ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora

CE Oltenia nu se mai poate baza pe Blocul G5 din CTE Rovinari, cu o capacitate instalată de 330 MW. Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 06.11.2019, a aprobat modificarea Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, acordate Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, în sensul excluderii blocului G5 din CTE Rovinari, cu o capacitate instalată de 330 MW electrici, din condiţiile specifice asociate acestei licențe. Motivul: grupul se află în reparație capitală până la 30.06.2021.

Totodată, ANRE a decis modificarea Licenţei nr. 1180 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, acordate Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ,,ROMGAZ” S.A., în sensul excluderii grupurilor nr. 1 şi nr. 6 din cadrul CTE Iernut, cu o capacitate instalată de 100 MW electrici și respectiv, 200 MW electrici, din Condiţiile specifice asociate acestei licențe. Excluderea celor 2 grupuri s-a făcut la solicitarea Romgaz.

Așa cum s-a angajat, ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora și a publicat, pe pagina proprie de internet, situația puterilor instalate în capacități de producere la data de 01.11.2019, situație care va fi actualizată periodic, se precizează într-un comunicat al ANRE.

La Conferința anuală InvesTenergy, Președintele ANRE, Dumitru Chiriță. A declarat: „ ANRE a declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile”, a afirmat Chiriţă. În urma evalărilor  capacităţilor, a celor 8.000 de MW, s-au identificat 3.800 MW pentru care Autoritatea va decide suspendarea şi ridicarea licenţelor până la finele anului, potrivit declarațiilor reprezentanților Autorității.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *