- Angajament: ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora
CE Oltenia nu se mai poate baza pe Blocul G5 din CTE Rovinari, cu o capacitate instalată de 330 MW. Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 06.11.2019, a aprobat modificarea Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, acordate Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, în sensul excluderii blocului G5 din CTE Rovinari, cu o capacitate instalată de 330 MW electrici, din condiţiile specifice asociate acestei licențe. Motivul: grupul se află în reparație capitală până la 30.06.2021.

Totodată, ANRE a decis modificarea Licenţei nr. 1180 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, acordate Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ,,ROMGAZ” S.A., în sensul excluderii grupurilor nr. 1 şi nr. 6 din cadrul CTE Iernut, cu o capacitate instalată de 100 MW electrici și respectiv, 200 MW electrici, din Condiţiile specifice asociate acestei licențe. Excluderea celor 2 grupuri s-a făcut la solicitarea Romgaz.
Așa cum s-a angajat, ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora și a publicat, pe pagina proprie de internet, situația puterilor instalate în capacități de producere la data de 01.11.2019, situație care va fi actualizată periodic, se precizează într-un comunicat al ANRE.
La Conferința anuală InvesTenergy, Președintele ANRE, Dumitru Chiriță. A declarat: „ ANRE a declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile”, a afirmat Chiriţă. În urma evalărilor capacităţilor, a celor 8.000 de MW, s-au identificat 3.800 MW pentru care Autoritatea va decide suspendarea şi ridicarea licenţelor până la finele anului, potrivit declarațiilor reprezentanților Autorității.