ANRE investighează 26 de companii energetice pentru manipularea pieţei. Amenzile sunt între 5 şi 10% din cifra de afaceri

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE investighează 26 de companii energetice pentru manipularea pieţei. Amenzile sunt între 5 şi 10% din cifra de afaceri

ANRE investighează, în prezent, 26 de companii energetice pentru manipularea pieţei,  le-a spus Dumitru Chiriță, Președinte ANRE, parlamentarilor din Comisia de anchetă privind preţurile energiei, subliniind că amenzile vor fi între 5 şi 10% din cifra lor de afaceri.

Sursă foto: Florentina Cernat

„Avem 26 de operatori economici în investigaţie pentru manipularea pieţei. Ce am constatat: operatorul A îi vinde lui B o cantitate de energie electrică, B vinde lui A aceeaşi cantitate la preţuri crescute. Şi, prin această formulă de manipulare a pieţei, preţul creşte”, a arătat Chiriţă, citat de Bursa.

„Este destul de dificil să faci investigaţii în această zonă, dar avem aparatură care ne permite să facem clonare de date şi informaţii din sistemele electronice ale operatorilor. Este o dotare luată din Statele Unite, pentru care din şase în şase luni trebuie să semnez o declaraţie că nu o folosesc decât în scopul pentru care am achiziţionat-o”, a spus preşedintele ANRE.

De asemenea, ANRE are circa 500 de procese în instanţă cu toţi operatorii de distribuţie a energiei electrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.