ANRE mai primește  contestații referitor achiziție certificate verzi până pe 15 martie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE mai primește  contestații referitor achiziție certificate verzi până pe 15 martie

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei  mai primește contestații privind achizițiile de certificate verzi până mâine, 15 martie. Având în vedere că până la data de 31 martie 2016  trebuie încheiată achiziția de certificate verzi pentru îndeplinirea cotei obligatorii de achiziție de certificate verzi pentru anul 2015, astfel încât Operatorul pieței de energie electrică și a gazelor naturale “OPCOM” S.A., în calitate de operator al pieței de certificate verzi, să poată transmite la ANRE, conform art. 36 alin. (7) din Metodologie, situația contului de certificate verzi pentru fiecare participant la piața de certificate verzi conform registrului de certificate verzi, contestațiile la lista menționată mai sus și postată pe site-ul ANRE pot fi transmise de către operatorii economici cu obligație de achiziție de certificate verzi până cel târziu 15 martie 2016, se precizează într-un Anunț al ANRE.

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (9) din Lege, “ANRE stabilește prin ordin, până la data de 1 martie a fiecărui an, cota anuală obligatorie de achiziție de certificate verzi aferentă anului precedent, pe baza cantităților realizate de energie electrică din surse regenerabile și a consumului final de energie electrică din anul precedent ….” . Astfel, prin Ordinul ANRE nr. 5/26.02.2016 a fost stabilită cota obligatorie de achiziție de certificate verzi pentru anul 2015.

ANRE a afișat pe site-ul propriu, în data de 02.03.2016, lista cu operatorii economici care au obligaţie de achiziţie de certificate şi numărul de certificate verzi pe care aceştia trebuie să le achiziţioneze pentru indeplinirea cotei obligatorii de achiziţie de certificate verzi pentru anul 2015.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *