ANRE, misiune îndeplinită: 47 reglementări, adoptate prin 38 de ordine în ultimele 3 luni. Legislația secundară, revizuită în linie cu Legea 155/2020

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE, misiune îndeplinită: 47 reglementări, adoptate prin 38 de ordine în ultimele 3 luni. Legislația secundară, revizuită în linie cu Legea 155/2020

În ultimele 3 luni, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a derulat cel mai mai amplu și complex proces de revizuire a legislației secundare din ultimii ani. ANRE comunică că a elaborat și emis un număr de 47 de reglementări adoptate prin 38 de ordine în ultimele 3 luni, respectiv de la data intrării în vigoare a Legii nr. 155/2020 și până în prezent.

La data de 30 iulie 2020 a intrat în vigoare Legea nr.155/2020 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 și privind modificarea și completarea altor acte normative. Această lege a adus modificări substanțiale legislației aplicabile în sector, cu un impact semnificativ asupra pieței de energie în ansamblul său.

ANRE a avut obligația, conform Legii 155, să elaboreze cadrul de reglementare aferent în concordanță cu prevederile Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost modificată și completată prin prezenta lege, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia.

Suplimentar actelor administrative cu caracter normativ mai sus menționate, Autoritatea a elaborat si un Ghid de bună practică privind modalitatea de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție dintr-un sistem de distribuție închis, document finalizat și publicat pe site-ul ANRE, se precizează într-un comunicat al instituției.

Misiunea a fost îndeplinită. ANRE a inițiat și a parcurs în scurt timp cel mai amplu și complex proces de revizuire a legislației secundare incidente din ultimii ani, în vederea atât a actualizării reglementărilor emise pentru a fi în conformitate cu modificările suferite de legislația primară, cât și a emiterii de noi reglementări necesare realizării cadrului legislativ secundar care să asigure aplicarea prevederilor normative introduse în Legea nr. 123/2012, precizează reprezentanții Autorității.

Lista actelor emise de ANRE în baza și în executarea dispozițiilor Legii 155/2020, se regăsește în comunicatul instituției.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *