ANRE propune un stimulent de 2% peste RRR pentru distribuitorii și transportatorii de energie și gaze care fac investiții cu fonduri europene

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE propune un stimulent de 2% peste RRR pentru distribuitorii și transportatorii de energie și gaze care fac investiții cu fonduri europene

Operatorii de distribuţie şi transport de electricitate şi gaze naturale vor fi stimulați să realizeze investiții în cadrul unor proiecte în care au fost atrase și fonduri europene nerambursabile. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE propune acordarea unui stimulent de 2% peste rata reglementată a rentabilităţii pentru acești operatori, potrivit unui ordin aflat în consultare publică timp de 10 zile.

Respectivul ordin ANRE modifică și coompletează mai multe ordine de aprobare a metodologiilor de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de rețea în domeniul energiei.

În vederea corelării legislației secundare, ANRE mai propune modificarea și completarea unor metodologii de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de rețea în domeniul energiei, în sensul reincluderii în tarifele reglementate a costurilor asociate redevenţelor pentru concesionarea bunurilor aflate în proprietatea publică a statului și redevențelor prevăzute în contractele de concesionare a serviciului de transport și de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale și/sau a bunurilor aferente aflate în proprietatea publică a statului sau a unei unități administrativ-teritoriale, începând cu data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 244/2020, potrivit notei de prezentare a ordinului sus-menționat.

La data de 12 noiembrie 2020 a intrat în vigoare Legea nr. 244/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2020 pentru prorogarea termenului de aplicare a măsurilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26/2018 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.