ANRE şi Consiliul Concurenţei analizează împreună evoluţia pieţei de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE şi Consiliul Concurenţei analizează împreună evoluţia pieţei de energie

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, au decis constituirea unui grup de lucru format din experţi din cadrul celor două instituţii, care să se întâlnească, cu regularitate pentru a analiza evoluţia pieţei de energie, a anunţat ANRE, printr-un comunicat.

“Având în vedere evoluţiile înregistrate în piaţă, experţii grupului de lucru ANRE – Consiliul Concurenţei vor face schimb de informaţii şi date cu privire la comportamentul participanţilor la piaţă, iar atunci când apare o situaţie ce necesită intervenţia celor două instituţii, să se consulte, în privinţa demersurilor ce urmează a fi întreprinse”, se precizează în comunicat. În zilele de 8 şi 10 august 2017, la sediul ANRE, au avut loc întâlniri între experţi şi membri ai conducerii ANRE şi Consiliului Concurenţei.

Potrivit ANRE, cele două instituţii sunt preocupate, în egală măsură, de buna funcţionare a pieţei de energie electrică şi de îmbunătăţirea mecanismelor acesteia, cu respectarea cadrului legislativ de reglementare şi de concurenţă în vigoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.