ANRE simplifică procedura de autorizare în domeniul gazelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE simplifică procedura de autorizare în domeniul gazelor

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a decis simplificarea procesului de autorizare a persoanelor fizice și juridice în domeniul gazelor naturale. În acest sens, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa din 07.12.2016, Ordinele nr. 104 și nr. 105 de modificare a Regulamentului pentru atestarea verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici pentru obiectivele/sistemele din sectorul gazelor naturale aprobat prin Ordinul ANRE nr. 22/2013 și, respectiv Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfășoară activități în sectorul gazelor naturale aprobat prin Ordinul 83/2014.

anre_67371600Prin modificările aduse s-au avut în vedere atât actualizarea procedurilor de autorizare care reprezintă cadrul de reglementare în domeniu, precum și introducerea unor măsuri de debirocratizare și securizare a acestui process, se precizează în comunicatul transmis de ANRE.

Principalele măsuri adoptate sunt eliminarea legitimațiilor în format fizic, acestea existând în format electronic în Registrul Electronic de Evidenta a Legitimațiilor ce poate fi consultat pe pagina de internet a ANRE  şi înscrierea pe ștampilă a perioadei de valabilitate a legitimației.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *