ANRE a suspendat 2 luni sesiunile de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe PCSU

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE a suspendat 2 luni sesiunile de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe PCSU

Măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului prețurilor energiei pe piață asupra tarifelor plătite de clienții finali beneficiari de serviciu universal, aprecizaă reprezentanții Autorității

Până la data de 10 august 2017 nu se mai organizeaă sesiuni de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal. În cadrul activității de monitorizare atentă a funcționării pieței de energie electrică și în concordanță cu obiectivele de informare și protecție a clientului final de energie, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în ședința de astăzi, 08.06.2017, Decizia nr. 819/2017 privind suspendarea până la data de 10 august 2017 a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe PCSU.

Măsura s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfășurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitație aferentă trimestrului III 2017, se precizează într-un comunicat al ANRE.

Ca urmare a acestei decizii, achiziția de către furnizorii de ultimă instanță (FUI) a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piața concurențială (CPC) ȋn trimestrul III 2017 se va face ȋn aceleași condiții ca și achiziția energiei electrice furnizate clienților eligibili ai operatorului economic care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanță, respectiv de pe toate piețele centralizate administrate de Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale S.C. OPCOM SA, anunță ANRE.

Reprezentanții Autorității apreciază că măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului prețurilor energiei pe piață asupra tarifelor plătite de clienții finali beneficiari de serviciu universal.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *