Francesco Starace, CEO Enel: ”Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienților să devină parte activă a sistemului energetic”

Publicat pe Categorii Business, Electrica si termica, Energie, Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Francesco Starace, CEO Enel: ”Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienților să devină parte activă a sistemului energetic”
  • Pentru Starace, acesta este ultimul Power Summit în calitate de președinte al Eurelectric. Noul Președinte al asociației europene, ales la Adunarea Generală care a avut loc cu o zi înaintea evenimentului, este Magnus Hall, CEO Vattenfal

”Energia este deosebit de importantă pentru dezvoltarea societății, iar societatea în care trăim consumă energie în moduri din ce în ce mai complexe. Această complexitate nu va scădea, ci putem fi siguri că va spori, ca urmare a avansului tehnologic, ștergând granițele dintre diverse sectoare industriale și oferă noi oportunități companiilor membre ale Eurelectric”, a afirmat  Franceso Starace, CEO Enel, în deschiderea Eurelectric Power Summit 2019, care se desfășoară în aceste zile la Florența. 


În discursul său, Starace a evidențiat: ”Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuție de energie electrică în tranziția energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienților să devină parte activă a sistemului energetic și aduc beneficii atât clienților cât și celorlalți jucători din domeniu, pentru dezvoltarea sustenabilă a societății. Ne bucurăm că am sesizat aceste trenduri și le-am abordat cu curaj, în loc să ne fie teamă de schimbările majore pe termen scurt. Ne bucurăm că Comisia Europeană, Consiliul și Parlamentul ne-au ascultat și am avut discuții foarte constructive cu aceste organizații pentru ca Europa să avanseze. Aceasta pentru că spiritul Eurelectric este cel de a fi în serviciul societății, de aceea este o organizație unică”.

Pentru Starace, acesta este ultimul Power Summit în calitate de președinte al Eurelectric. Noul Președinte al asociației europene, ales la Adunarea Generală care a avut loc cu o zi înaintea evenimentului, este Magnus Hall, CEO Vattenfall.

Potrivit lui Starace, ”Eurelectric a fost tot timpul considerată o organizație foarte mare și foarte complexă și, într-adevăr, este o organizație mare și complexă. Avem o reprezentare directă și indirectă din partea a peste 3,500 de companii, prezente în peste 30 de țări europene. Aceste companii activează în domeniul producției de energie electrică, distribuției sau furnizării și avem și afiliați sau asociați din afara Europei. Avem o istorie care a demonstrat că Eurelectric a avut mare succes în stabilirea de standarde la nivel european pentru că s-a concentrat pe dezvoltarea sustenabilă și pe termen lung a sectorului energetic în beneficiul societății europene – pe măsură ce aceasta electrifică din ce în ce mai mult consumul de energie – nu pe interesele pe termen scurt ale vreunei anume categorii”.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *