Anunț de la MEEMA: Începe implementarea Fondului pentru Modernizare. O listă cu proiecte va fi trimisă CE

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Anunț de la MEEMA: Începe implementarea Fondului pentru Modernizare. O listă cu proiecte va fi trimisă CE

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri previzionează că implementarea Fondului pentru Modernizare se va face în perioada imediat următoare. Pentru început se va supune aprobării Regulamentul de aplicare de către Comisia Europeană, iar în perioada august- septembrie se vor organiza întâlniri cu potențiali beneficiari în vederea evaluării maturității proiectelor identificate, anunță MEEMA .

De asemenea, până la sfârșitul lunii octombrie, ministerul va elabora o listă orientativă a proiectelor care va fi transmisă în termen Comisiei Europene.

În cadrul campaniei de informare a principiilor privind implementarea Fondului pentru Modernizare, Departamentul pentru Energie din cadrul MEEMA, reprezentat de Secretarul de Stat Niculae Havrileț, alături de echipa Direcției de Eficiență Energetică, a organizat o videoconferință cu experții DG Clima din cadrul Comisiei Europene pe tema mecanismului de finanțare – Fondul pentru Modernizare, instituit prin Directiva UE/410/2018.

Evenimentul a stârnit un real interes privind sfera investițională din domeniul energiei, mobilizându-se astfel un număr mare de participanți din aria asociațiilor profesionale, precizează reprezentanții ministerului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.