Anunț Enel: Încep lucrările de modernizare la stația de transformare Nord București. Investiție de 54 milioane lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Anunț Enel: Încep lucrările de modernizare la stația de transformare Nord București. Investiție de 54 milioane lei

Enel Distribuție Muntenia începe lucrările de modernizare pentru stația de transformare (înaltă/medie tensiune) Nord ce deservește zona de nord a capitalei, dar și anumite părți din zona centrală, anunță compania.

În urma lucrărilor de modernizare și consolidare, ce vor necesita o investiție estimativă de 54 milioane lei, cei aproximativ 100.000 de clienți deserviți de stație vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică și de un confort sporit, susțin reprezentanții Enel România.

Prezentăm comunicatul Enel România:

Stația de transformare 110/20 kV Nord a fost pusă în funcțiune în anul 1965. Această stație de transformare alimentează cu energie electrică, prin intermediul rețelei de medie și joasă tensiune, peste 100.000 de clienți din zona de nord a Bucureștiului dar și din zona centrală (Dorobanți, Stefan cel Mare, Piața Romană, B-dul Tei, Victoriei, Banu Manta, Titulescu, Kisseleff, Sos. Nordului, N. Caranfil, Calea Griviței). La finalul lucrărilor, stația va avea o putere instalată de 200 MVA (Mega Volt Amper), asigurând astfel o mai mare stabilitate a rețelei și posibilitatea unui consum mai mare.

Lucrările de modernizare se vor desfășura în mai multe etape. Astfel, se vor înlocui celulele de înaltă tensiune cu echipamente utilizând tehnologie GIS (Gas Insulated Switchgear), sigură și foarte fiabilă. Se vor înlocui transformatoarele de putere cu transformatoare noi. De asemenea, se vor înlocui celulele de medie tensiune cu celule de medie tensiune duble la 10 kV și celule compacte la 20 kV. În plus, se vor înlocui dulapurile de protecții și panourile de servicii auxiliare cu dulapuri echipate cu terminale de protecții noi și dulapuri noi de servicii auxiliare astfel încât stația de transformare să fie integrată în sistemul de control de la distanță (telecontrol). În plus, deoarece clădirea în care se află stația este încadrată la gradul 2 de risc seismic, lucrările de consolidare vor reprezenta o parte importantă în demersul de modernizare, pentru a minimiza riscurile de prăbușire în caz de cutremur.

Implementarea programului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2014, 74% din stațiile primare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță. Programul va continua în următorii ani, până când toate staţiile primare aparţinând Enel Distribuţie Muntenia vor fi modernizate complet şi controlate integral de la distanţă.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.