Anunț pentru companiile afectate de criză: Certificatul de situaţie de urgenţă va fi necesar din luna aprilie. Se va obține online

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Anunț pentru companiile afectate de criză: Certificatul de situaţie de urgenţă va fi necesar din luna aprilie. Se va obține online

Certificatul de situaţie de urgenţă, care va fi  emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,  va fi necesar companiilor începând din luna aprilie 2020, deoarece starea de urgenţă a fost decretată în luna martie, a clarificat ministrul Virgil Popescu într-o postare online. Ordinul prin care se stabilesc detaliile de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă este aproape de finalizare, iar documentul se va putea fi obţinut online.

„Foarte important de ştiut: certificatul stării de urgenţă va fi necesar începând cu luna aprilie 2020, întrucât starea de urgenţă a fost decretată în luna martie….Suntem aproape de a finaliza ordinul prin care stabilim detaliile prin care se poate obţine acest document. Ne dorim ca procedura să fie simplificată şi să poată fi obţinut online, în mod transparent şi eficient”, a scris Virgil Popescu pe facebook.

Companiile afectate de criza economică pot solicita certificatul de situaţie de urgenţă de la Ministerul Economiei. În baza acestui certificat, Guvernul s-a angajat să suporte indemnizaţia pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic și companiile afectate de criza economică pot primi scutiri de la plata utilităţilor sau a chiriei. Sprijinul de la stat pentru şomajul tehnic se va acorda companiilor afectate direct de implementarea ordonanţei militare, care a închis activităţile în restaurante, baruri, cafenele, precum şi celor cu încasări scăzute cu cel puţin 25%, a declarat ministrul Virgil Popescu, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.