RADET dă drumul la apa caldă în sectorul 2. ELCEN continuă cu explicațiile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic RADET dă drumul la apa caldă în sectorul 2. ELCEN continuă cu explicațiile

RADET anunţă reluarea furnizării apei calde în sectorul 2. “ Estimăm că mâine dimineaţă întregul sistem de termoficare va fi în parametri optimi de funcţionare. Vom relua furnizarea apei calde la parametri normali în zona Ştefan cel Mare, Aleea Circului, Judeţului, Oteşani, Colentina”, comunică RADET.

apa2

Electrocentrale București (ELCEN) furnizează agent termic în parametrii comandați de RADET și poate crește producția de agent termic dacă Regia o va solicita, a declarat directorul tehnic al producătorului de energie, Constantin Dobre, într-o conferință de presă. ELCEN produce energie termică exact în parametrii comandați de RADET. Ce face RADET de la gardul centralei la consumator este problema domniilor lor, a spus Dobre, citat de Agerpres.

Referitor la declarațiile oficialilor RADET,  Dobre a arătat că producătorul de energie a respectat întocmai programul acceptat împreună cu RADET în primăvară. Totodată, a menționat că poprirea ELCEN pe conturile RADET a rezultat ca urmare a hotărârii instanței.  ‘Poprirea se datorează restanțelor la plată din 2008-2009 ale RADET și ale Primăriei. Acum RADET achită factura lunii decembrie 2013. Aceste datorii se acumulează an de an, zi de zi. Avem de recuperat de la RADET 2,6 miliarde de lei, fără penalități. Cu penalități cu tot, suma se ridică la 3,61 miliarde de lei’, a spus, la rândul său, Adrian Diaconu, director financiar-comercial adjunct al ELCEN, potrivit Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.