Anunț SNN: Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Anunț SNN: Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală în dimineața zilei de 26 martie 2018.

Reducerea de putere a Unității 2 CNE Cernavodă a fost cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei. Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavodă a fost conectată la Sistemul Energetic National și a funcționat la o putere de aproximativ 300 MW.

Aceste manevre operaționale sunt normale și fac parte din activitatea operațională. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securității nucleare sau operării reactorului, întrucât acesta rămâne conectat la Sistemul Energetic Național (“SEN”) și funcționează normal, cu îndeplinirea tuturor funcțiilor de securitate nucleară, se precizează în comunicatul transmis de SNN.

Reducerea de putere a Unității 2 si lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcție de specificațiile și procedurile centralei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *