Apelul președintelui Obama adresat liderilor lumii la COP21

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Apelul președintelui Obama adresat liderilor lumii la COP21

obama

Președintele american Barack Obama a adresat luni, la COP21, un apel liderilor lumii să fie la înălțimea mizelor pe care le impune încălzirea fără precedent a planetei, transmite agenția France Presse.

Avem puterea de a schimba viitorul nostru aici și astăzi, însă numai dacă noi ne vom ridica la înălțimea mizei, a spus președintele american în fața a peste 150 de lideri din întreaga lume, reuniți la Bourget, în apropiere de capitala Franței, în cea mai mare reuniune internațională destinată problemelor climatice, relatează Agerpres.

Liderul celui de-al doilea cel mai poluant stat al planetei, după China, a respins ferm argumentul potrivit căruia lupta împotriva schimbărilor climatice ar fi o nouă veste proastă pentru economie.’Am dovedit că nu există niciun conflict între creșterea economică puternică și protecția mediului. Am separat argumentele vechi de lipsa acțiunii (…). Acest lucru ar trebui să ne dea speranță’, a mai spus Barack Obama.

SUA și-au asumat reducerea cu 26%-28% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2025, raportat la anul 2005.

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat că statele bogate trebuie să își țină promisiunea și să verse în fiecare an statelor sărace peste 100 de miliarde de dolari până în 2020 pentru a le ajuta să facă față schimbărilor climatice, transmit agențiile France Presse, Reuters și DPA. ‘La Paris, noi trebuie să ne menținem promisiunile pe care le-am făcut la Copenhaga și să obținem rezultate concrete până în 2020, și anume să alocăm 100 de miliarde de dolari anual’, a spus cancelarul federal german în prima zi a reuniunii internaționale de la Paris.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *