APIA: De două ori mai multe mașini ecologice ‘verzi’  în România, în primele 5 luni

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic APIA: De două ori mai multe mașini ecologice ‘verzi’  în România, în primele 5 luni

Românii au cumpărat, în primele cinci luni ale anului, 717 maşini ecologice noi, electrice 100% şi hibride, în creştere de aproape două ori (+185%), comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, când s-au înregistrat 251 de unităţi comercializate, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultată de AGERPRES.

Conform datelor APIA, în perioada ianuarie – mai 2017, comparativ cu primele cinci luni din anul anterior, ponderea autoturismelor “verzi” în totalul vânzărilor a fost de 1,6%, în România, iar comercializarea de maşini electrice s-a dublat (+114,3%), în timp ce în cazul celor hibride s-a consemnat o creştere de 194,6%.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele cinci luni ale anului, primul loc a fost ocupat de Mercedes Benz, cu 19 unităţi, urmată de BMW (16), Audi (8), Volkswagen şi Volvo (câte 4 unităţi), Porsche (3) şi Renault (1). Cele mai multe maşini hibride vândute în România, din ianuarie până în mai 2017, au fost înregistrate de Toyota (597 de unităţi), urmată de Lexus (52), Kia (3) şi Land Rover (2).

Statistica oficială arată că, la nivelul anului trecut, numărul autovehiculelor electrice şi hibride noi vândute în România a fost de 1.183 de unităţi, în creştere cu 138% faţă de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *