ArcelorMittal a încetat temporar producția la uzina siderurgică din Hunedoara. Motivul: prețurile ridicate la energie și gaze

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ArcelorMittal a încetat temporar producția la uzina siderurgică din Hunedoara. Motivul: prețurile ridicate la energie și gaze

ArcelorMittal anunță, printr-un comunicat, că – începând cu 1 decembrie – a încetat temporar producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, ca urmare a preţurilor ridicate la energie electrică şi gaze naturale. Fabrica are 640 de angajaţi şi 200 de contractori.

„Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Reprezentanții companiei își exprimă speranța în găsirea unei soluţii care să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.

Angajaţilor li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „şomaj economic” pentru zilele rămase.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *