Aristotel Jude: Romgaz va finaliza centrala de la Iernut până la sfârşitul acestui an. Este pregătită să preia participaţia ExxonMobil la proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Aristotel Jude: Romgaz va finaliza centrala de la Iernut până la sfârşitul acestui an. Este pregătită să preia participaţia ExxonMobil la proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră

Romgaz doreşte finalizarea centralei de la Iernut până la sfârşitul acestui an, a precizat Aristotel Jude, directorul general al Romgaz, într-o conferinţă de presă.

Acesta a infirmat unele informaţii apărute în presă, respectiv marea răzgândeală şi faptul că Guvernul României ar fi intervenit în ceea ce priveşte suspendarea pe 14 zile a notificării de reziliere înaintate către asocierea Duro Felguera-Romelectro.

Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile către asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru a finaliza centrala de la Iernut, în caz contrar producătorul de gaze fiind pregătit să realizeze pe cont propriu acest proiect, pentru a nu pierde finanţarea din Planul Naţional de Investiţii (PNI), a declarat Jude, citat de Agerpres. Romgaz este pregătită şi pentru situaţia în care, după expirarea celor 14 zile, să continue prin forţe proprii pentru finalizarea centralei în cel mai scurt timp posibil, având în vedere riscul crescut de a pierde finanţarea de 69 de milioane de euro pe care a primit-o compania prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), finanţare care nu este foarte mica, a completat acesta.

În aceeași conferință, Aristotel Jude a afirmat că Romgaz este pregătită să preia participaţia ExxonMobil la proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, iar modalitatea de finanţare va fi una mixtă, formată din surse proprii şi surse atrase, potrivit Agerpres. Compania este pregătită să asigure prin intermediul unui consorţiu de bănci finanţarea necesară pentru realizarea acestui proiect.

“La 31 martie am înaintat o ofertă de preluarea a participaţiei ExxonMobil în cadrul perimetrului Neptun Deep. Procedura este organizată printr-o bancă intermediară şi aşteptăm cât mai curând răspunsul. Dacă oferta noastră este considerată atractivă, vom proceda la negocierea contractului pentru preluarea acestei participaţii”, a spus Jude, citat de Agerpres.

La rândul său, Răzvan Popescu, directorul financiar al companiei, a arătat că acest proiect a stârnit un mare interes în rândul băncilor, iar în această perioadă există un nivel ridicat de lichiditate în piaţa financiară, de care ar putea beneficia compania pentru acest proiect.

ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *